گردو یک غذای کامل غنی از α-لینولنیک اسید است (18:3n-3، ALA، گیاه ω-3 اسید چرب). آنها همچنین دارای پلی فنل بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری هستند.
هم اسیدهای چرب ω-3 و هم پلی فنول ها از غذاهای حیاتی مغز در نظر گرفته می شوند، از این رو می توان پیش بینی کرد که گردو تأثیر مفیدی بر شناخت دارد. در واقع، چندین مطالعه تجربی اثرات گردو بر سلامت مغز را بررسی کردهاند و به طور مداوم نتایج مثبت را توصیف کردهاند.
دو مطالعه مقطعی نشان داد که مصرف گردو روسی به طور مستقیم با عملکرد شناختی مرتبط است. شواهد کارآزمایی بالینی به یک مطالعه کوچک 8 هفته ای در دانشجویان محدود می شود که در آن مصرف گردو به میزان 60 گرم در روز استدلال کلامی استنباطی را در مقایسه با رژیم غذایی شاهد بهبود بخشید.
. بنابراین، شواهد تجربی فراوانی وجود دارد، اما اطلاعات بالینی کمی در مورد پیامدهای شناختی ناشی از مصرف گردو وجود دارد. برای پر کردن این شکاف، ما اثرات مصرف روزانه گردو به مدت 2 سال بر عملکرد شناختی را در نمونه بزرگی از سالمندان از نظر شناختی سالم در کارآزمایی گردو و پیری سالم (WAHA) (NCT01634841) بررسی کردیم.
مطالعه WAHA یک کارآزمایی تصادفیسازی شده و تصادفیسازیشده با گروه موازی 2 ساله در مقایسه با رژیم غذایی بدون گردو در سالمندان از نظر شناختی سالم است. دوره مداخله 2 ساله به عنوان حداقل دوره برای درک تغییرات عملکرد شناختی و حداکثر دوره ای که افراد مسن برای مصرف روزانه گردو می پذیرند، یعنی بدون به خطر انداختن پایبندی، تعریف شد.
مقدار روزانه گردو (15 درصد انرژی) به این دلیل انتخاب شد که حاوی 654 کیلوکالری در 100 گرم است، یعنی 294 کیلوکالری در 45 گرم (1.5 وعده)، که تقریباً 15 درصد انرژی برای یک رژیم غذایی استاندارد 2000 کیلو کالری است.
و این دوزها برای محافظت از قلب پیشنهاد می شوند و بنابراین می توانند برای سلامت مغز مفید باشند. این مطالعه در 2 مرکز انجام شد: دانشگاه لوما لیندا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا (لوما لیندا) و کلینیک بیمارستان، بارسلون، اسپانیا (بارسلون).
نسخه کوتاه شده پروتکل منتشر شده است. مطالعه WAHA مطابق با دستورالعمل های اعلامیه هلسینکی انجام شد و توسط کمیته اخلاق هر مرکز تایید شد. همه شرکت کنندگان قبل از ثبت نام رضایت آگاهانه کتبی دادند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.