از آن زمان، مطالعات بیشتری برای تعیین تأثیر مصرف مکرر آجیل بر سلامت ما انجام شده است. در میان آنها، مطالعه PREDIMED [5] یکی از با ارزش ترین مداخلات است.
یکی از با ارزش ترین آجیل ها پسته می باشد. پسته شاه پسند دامغان که یکی از پسته های درجه یک دامغان به شمار می آید، تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با 30 گرم آجیل یا روغن زیتون را در 7447 شرکت کننده در معرض خطر بالای بیماری قلبی عروقی (CVD) در مقایسه با رژیم غذایی کنترل نتایج نشان داد که رژیم غذایی مدیترانهای که شامل مصرف روزانه آجیل میشد، خطر ابتلا به انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی یا مرگ ناشی از علل قلبی عروقی را کاهش داد.
بنابراین، بهبود کنترل قند خون، سطوح چربی، فشار خون، نشانگرهای زیستی چاقی و عملکرد اندوتلیال، از جمله، می تواند خطر ابتلا به CVD را به حداقل برساند [3،6].
در واقع، در یک بررسی اجمالی اخیر، مزایای سلامتی آجیل در مورد مدیریت شرایط متابولیک، مانند چاقی و دیابت نوع 2 (T2DM)، که ارتباط نزدیکی با CVD دارد، به طور گسترده ثابت شده است [7].
با توجه به پرمصرف ترین انواع آجیل، بادام و گردو نیمی از کل مصرف تخمین زده شده آجیل درختی در سرتاسر جهان در سال 2019 (به ترتیب 30 و 20 درصد) را به خود اختصاص داده است و پس از آن بادام هندی، پسته و فندق که 18 درصد، 15 درصد را به خود اختصاص داده اند.
و به ترتیب 11٪، بر اساس آجیل و میوه های خشک بین المللی [8]. پس از اروپا به عنوان مصرف کننده پیشرو، آسیا و آمریکای شمالی دومین و سومین مناطق مصرف کننده با سهم بازار مشابه بودند.
در دوره 2010-2019، آجیل عمدتاً در اقتصادهای با درآمد بالا و متوسط مصرف می شد (56٪ و 39٪ از سهم جهانی آجیل درختی در سال 2019)، در حالی که بادام زمینی بیشتر در کشورهای با درآمد متوسط مصرف می شد که نشان دهنده 91 بود.
درصد از سهم جهانی [8].توجه به پسته در میان آجیل خالی از لطف نیست. Pistacia vera L. گیاهی از خانواده Anacardiaceae است که میوه سبز رنگ متمایز و با شهرت زیادی به نام پسته می دهد. کشت آن در غرب آسیا آغاز شد اما بعداً از طریق ایران به حوزه مدیترانه گسترش یافت
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.